Matawanita.com
Matawanita.com

Halo semua sahabat setia blog Matawanita, kali ini matawanita.com akan mencoba merangkum jawaban dari pertanyaan: berikan contoh novel sunda dan judulnya. Buat sahabat setia yang sedang mencari jawaban atas pertanyaan lainnya boleh lihat di menu categori Tanya jawab ya atau klik link ini. Ayo kita lihat rangkumannya. Di halaman ini ada beberapa jawaban tentang pertanyaan ini. Silakan menelaah lebih lanjut.

Pertanyaan

berikan contoh novel sunda dan judulnya

Advertisement

Jawaban

Jawaban #1 untuk Pertanyaan: berikan contoh novel sunda dan judulnya

Budak teuneung
Pengarangnya:Samsoedi
maaf jika salah

Jawaban

Jawaban #2 untuk Pertanyaan: berikan contoh novel sunda dan judulnya

Judul:Budak Teuneung
Pangarang : Samsoedi
Pamedal : Girimukti Pustaka
Citakan :
· Ka hiji taun 1930
· Ka dua taun 1982
· Ka tilu taun 2002
· Ka opat taun 2008
· Ka lima taun 2010
Kandelna : 56 Kaca
Pangaos : Rp. 25000,-
Ringkesan Carita: Saurang budak yatim SiWarji ngaranna.
Manéhna umur kurang leuwih sawelas taun. Babarengan indungna, manéhna
nempatan hiji imah leutik anu geus
reyot. Sanajan maranéhanan hirup dina kamiskinan, ibu Warji
henteu kungsi kaleungitan asih
kaasih sok nasehatan Warji ambéh jadi anak anu jujur, panyabar, mikahapunten sarta daék ngéléhan
ukur nyiptakeun kahadean.
Cocoba anu kaalaman kudu
disanghareupn Warji kalayan tabah.
Manéhna mindeng meunang parlakuan anu kirang hade ku
lantaranWarji lain anak jelema
beunghar. Warji sok dipoyokan, teu dibaturan, malahan mindeng diheureuyan ku barudak séjén anu
diogo ku kolotna kawas Si Begu
sarta Si utun.
Dina hiji sabot, Warji bisa nulungan Asep Onon,
anak Lurah anu tikusruk ka dina
hiji sumur garing. Saprak éta pisan Warji jadi sobat Asep Onon anu mimitina geuleuheun pisan. Minangka tanda hatur nuhun luhur pertolongan Warji, Pak Lurah ngangkat Warji jadi tukang ngagon munding.
Kulawarga Pak Lurah pohara mikanyaah ka Warji, sarta Asep Onon jadi réncang akrab Warji. Warji mindeng diajarkeun maca sarta
nulis ku Asep Onon. Kulantaran Warji getol sarta otakna encer, dina waktu anu henteu kitu lila manéhna
geus bisa maca sarta nulis.
Dina hiji poé Asep Onon gelut jeung Si Begu sarta Si utun. Untungna weh Si Warji geura-giru datang. ku kituna Si Begu sarta Si Utun bisa diéléhkeun ku Si Warji. Sanggeus mangtaun-taun
Warji hirup nuturkeun Pak Lurah , pamustunganana manéhna diangkat
jadi salah
saurang pagawé désa, sedengkeun Si Begu sarta Si Utun kagok bangor
saterusna jadi penjahat.Kejahatan Si begu sarta Si utun kakara ngandeg sanggeus Si Warji
kalayan teuneung sarta pinuh
kawanian néwak maranéhanana
sartamikeunana ka anu berwajib.
Minangka tanda pangjén. Warji narima kado ti Bapa Lurah.
Kaleuwihan tina ieu novel nyaeta medarkeun sagala paristiwa anu hade sarta cocok pisan pikeun barudak anu maca. Sarta salian ti eta ieu novel oge dilengkepan ku gambar-gambar anu ngawangun ieu carita. Anu pamungkas nyaeta loba pisan nilai-nilai moral anu bisa diturutan ku urang sadayana.
Kakurangan tina ieu novel mah ngan sakedik, ngan ukur tina gambarna masih keneh kurang jelas sarta basana oge kurang kaharti ku budak leutik.

Nah itu dia pembahasan atas pertanyaan: berikan contoh novel sunda dan judulnya. Semoga bermanfaat ya guys. Jangan lupa like dan share Matawanita di bawah ya. Thanks Demikian tanya-jawab mengenai berikan contoh novel sunda dan judulnya, semoga dengan ini dapat membantu menyelesaikan masalah kamu.

Advertisement

TINGGALKAN KOMENTAR

Silakan masukkan komentar anda!
Silakan masukkan nama Anda di sini